Nyheter


Tafita barnehjemmet

(Antananarivo des. 2016)

En Blueways medlem har arbeidet frivillig i Tafita barnehjemmet, i Antananarivo desember 2016. Hun lærte barna litt om norsk kultur og om hvordan livet er i Norge. Barna fikk også lære norske leker og sanger. På slutten av hennes opphold delte hun klær og leker til barna, noe som de satt veldig stor pris på.

Vannpumpe - befaring

(Tsironomandidy nov. 2016)

Blueways under befaring av mulig installasjonsområde for vannpumpen sammen med lokale myndigheter.

Marolaona

(Tsironomandidy nov. 2016)

Blueways vil gjerne rette stor takk til alle som bidro ved å kjøpe toalettpapir og donerte under aksjonen september 2016. Med nye skolebenker og -pulter har barna ved Marolaona barneskole i dag sunne og komfortable skolehverdager.

Vannpumpe - prototype

(Bergen okt. 2016)

Vi har laget ferdig og testet vanndrevet vannpumpe prototypen i uke 40. Testresultaten viste at pumpen kan pumpe 18 liter/min vann (26.000liter/døgn) til 80 metershøyde. Neste steget er å produsere 3stk identiske pumper lokalt på Madagaskar. Pumpene skal deretter installeres i en pilotprosjekt landsby.

Dugnad - Salg av doruller

(Bergen sep. 2016)

Vi hadde salgsdugnad av doruller og tørkeruller i uke 37. Inntekten skal gå til anskaffelse av skolepulter og -benker til en skole på Madagaskar. Vi retter en stor takk til de frivillige som har gjort en kjempe innsats.

Dugnad - Panting av flasker

(Bergen aug. 2016)

Blueways gjennomførte en dugnadsarbeid ved å samle og pante tomme flasker uke 32. Det var en svært vellykket dugnad. Stor takk til de frivillige for deres stor lagånd innsats og engasjement.

Dugnad - Nedvask

(Bergen jul. 2016)

Blueways gjennomførte en nedvask dugnadsarbeid i en barnehage i Bergen 22. juli - 24 juli 2016. Inntekten skal gå til forberedlse av skolestart for elever ved en fattig barneskole på Madagaskar.